verhalen

De presentator vraagt dezelfde vragen die in mijn hart leven!         

Als iedereen in mijn land de Al Massira cursus deed, zouden ze allemaal gelovigen worden.

Deze cursus is geweldig, kunnen we hem in twee dagen helemaal afmaken?

De radicaliserende jonge vrouw zei na enkele afleveringen dat ze zou proberen om tot de Messias te bidden. De volgende dag kwam ze laaiend enthousiast naar het huis van mijn vrienden. Ze had de Messias ontmoet en was totaal veranderd. Ze kon niet wachten om de volgende afleveringen te bekijken. In de weken daarop zei ze: ‘Het lijkt wel of ik al deze jaren dood was, maar nu LEEF ik.’

Ik heb de films de afgelopen zes maanden samen met een asielzoeker bekeken. Het is een krachtig gereedschap om de Bijbel te openen en de persoon en identiteit van Jezus met haar te delen. Ze drinkt het in en is elke keer geboeid vanaf het eerste moment dat we een episode bekijken. Ze moet lachen om de grapjes aan het begin en wijst mij op de verschillende Arabische accenten en waar de leraren vandaan komen. Ze kende de verhalen van de profeten, maar begrijpt ze nu anders en ze was duidelijk geraakt door de afleveringen over Jezus. Ze vroeg me om mee te komen naar de kerk.

De aflevering van Noach was een hoogtepunt voor mijn vriend. Hij werd erdoor uitgedaagd om te geloven zoals Noach, die op God vertrouwde, ook al leek hij een dwaas. Ik genoot enorm van het moment waarop we spraken over wat het betekent om naar Gods beeld geschapen te zijn. Mijn vriend was het met me eens en ik legde uit dat dit op een dichtbije relatie met God wijst.