De Reis

Een unieke cursus!

“Deze cursus is werkelijk uniek in zijn soort!”, zegt Steve Bell, directeur van Interserve in Engeland & Wales. “Al Massira plaatst het christelijk geloof in de oorspronkelijke context van het Midden-Oosten en is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Hij toont het christelijk geloof aan de hand van een chronologisch overzicht van de Bijbel. Van de geschiedenis van Adam en Eva, Abraham, Mozes, David naar het leven van Jezus en het leerproces om met Hem te wandelen. De uitleg is gebaseerd op het christelijk geloof zèlf; er zijn geen vergelijkingen met andere stromingen of richtingen.” 

Hoe?

Voor vriendengroepen, die kunnen bestaan uit zowel geïnteresseerde ongelovigen als christenen.

Het christelijk geloof wordt gepresenteerd door middel van een chronologisch overzicht van de Bijbel dat is gefilmd in zijn oorspronkelijke context in het Midden-Oosten. Inclusief een verscheidenheid aan geïntegreerde activiteiten: het bekijken van de film, open discussie, gebed, eten en gezelschap. De cursus bestaat uit een introductie, gevolgd door 12 lessen.

Waarom?

 

  • Het verklaart de Bijbel zonder te vergelijken met enige andere denkwijze of geloofsovertuiging.
  • Voorziet in antwoorden op bekende vraagstukken waar veel mensen mee worstelen, zoals ‘Hoe kan Jezus de Zoon van God zijn?’
  • Is relevant voor  mannen en vrouwen van alle etnische, sociale en religieuze achtergronden en van alle leeftijden.
  • Kan gebruikt worden met of zonder de schriftelijke bronnen.
  • Geeft een duidelijk overzicht van de Bijbelse boodschap voordat elke persoon aangemoedigd wordt om hun eigen standpunt te bepalen.
AM OT

De films

De films zijn opgezet als documentaire, met behulp van moderne mediastijlen, zoals onderwijs,  dialogen, discussies, drama en persoonlijke getuigenissen.

Volg de presentator op zijn ontdekkingstocht  door landen in het Midden Oosten, Noord Afrika en Europa.

Veel scènes zijn opgenomen op de plek waar de Bijbelse gebeurtenissen oorspronkelijk plaats vonden.

Antwoorden

Op zoek naar antwoorden …